Nytt år, ny traktor og ny giv!

Så var den over igjen, hele jula… Ikke den helt store julefølelsen denne gangen, storforkjølelsen slo til julaften og ga seg ikke før året var omme. Det eneste jeg orket var i grunnen å sitte i godstolen og strikke. Strikke, strikke, strikke, og dett var dett. Noe godt har det da kommet ut av det, man skal jo prøve å se lyst på saker og ting (og forkjølelser) skal man ikke? Se bare her, min nye favorittgenser!

 

Traktor og Marius i skjønn forening!

Traktor og Marius i skjønn forening!

Tror jeg må kalle den Moodius..? Med Moods-inspirert rosa traktor og greier, strikket etter et Mariusmønster.

Moodius 005

Genseren står det oppskrift på i den etter hvert så berømte Mariusboka, men den har den de velkjente X-ene altså, ikke traktor ;)

Moodius 012

Traktoren fant jeg diagrammet til på en utrolig herlig facebookside, Strikkesida. Noen har lagt ut diagrammet under ”filer”, men ikke etter eget design – så jeg kan dessverre ikke dele det med dere her, ettersom jeg ikke aner hvem som har opphavsretten på designet.

 

Dessuten har det blitt en genser til. Vel. Nesten. Jeg kaller den reinsdyrmarerittet. Ikke fall for det bedragerske, lokkende smilet til dama på forsiden av mønsterheftet om du ikke er i overkant glad i laaange fargeskift..! Jeg mener, 30 masker mellom fargene, hvem synes det er gøy?!? (Den lilla versjonen til venstre er mitt forsøk.)

Moodius 023

Men igjen, takket være den tidligere omtalte facebooksiden fant jeg styrke til å fortsette selv om det virket helt håpløst. Spesielt grei var kommentaren fra ei som har strikket den, og hun nærmest lovet meg at det blir bra med en omgang damp til slutt!

Moodius 020

Kan hilse og si at det ble MYE tvinning av tråder..! Nå er problemet at det gjenstår bare gørr kjedelige oppgaver på denne greia her – trådfesting og 16 cm ribbestrikk til hals, på pinne 2,5. Så…den får hvile litt i strikkekurven mens jeg strikker på noe helt annet ;)

Flere prosjekter er selvsagt på gang, inspirasjonen har slått til igjen, og det forteller jeg gjerne mer om neste gang! Hva med deg, strikker du for tiden?

Om hyperkreativen

Strikke, hekle, sy, tegne, male, quilte, snekre, bake, koke, skape! Hele døgnet!
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv og merket med , , . Bokmerk permalenken.

20 svar til Nytt år, ny traktor og ny giv!

 1. Trollsmed sier:

  HOI!!! Den var kul! Og garantert noe for moteriktige rosabloggere! ;-)

  • Hoho, takk skal du ha, Lise! Kanskje vi skal slenge oss på den rosabloggbølgen, elsket ditt rosablogg-innlegg i hvertfall, alltid greit med litt perspektiv på ting ;)

 2. Knallfin traktorgenser! Det er ikke noe gøy å være syk, men det blir ikke så verst likevel når noe så flott blir resultatet etter sykdomsdagene :)

 3. Stilig traktorgenser, men trist å høre at den ble strikket i forkjølet tilstand, ikke moro å være syk hele jula gjennom:(

  Godt nytt år og god bedrings-klem fra
  kattene og Camilla

 4. monica særsten sier:

  Helt nyyydelig genser. Husker du hva filen het på strikkedilla. Var enormt mange filer å se gjennom. Setter stor stor pris på svar. Kjøpt garn og er klar til å gå igang. Hvis du kan, så send meg gjerne en link el mail… Husker du hvor på mønsteretu måtte begynne for å få de i senter? Tusen tusen takk for hjelp :)

 5. Pringeling sier:

  30 masker mellom? Skrekk og gru -sett inn skrekkslagent ansikt her-
  men genseren ser veldig fin ut, da. Gleder meg til å se ordentlige ferdigbilder av den :D

 6. Pringeling sier:

  Og ja, traktorgenseren var råkul, jo :D

 7. Oi! Her var det jo noen kommentarer som hadde ligget en stund uten at jeg hadde fått det med meg!!! Skal snarest ordne opp i det :)

 8. Beate sier:

  Utrulig stilig traktorgenser!:)

  Hvilke garn og farger har du brukt?

 9. Utrolig stilig og nyydelig genser, du er jammen flink! :-) Vi har akkurat fått vite av svigermor at vi får slike strikket nå i bursdagsgave, sitter for å finne farger og evnt vri på møsteret og falt helt for denne!! Hadde vært evig takknemlig om du kan sende linken eller navnet på filen til meg også, og gjerne hvilket garn du har brukt :-))

 10. Monica sier:

  Såå utrulig fin;) jeg vil å ha mønster, garn? Vis du vil være snill og sende til meg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s