«Sommerstrikk» og en gammel påskenøtt

Hvert år når sommeren nærmer seg tenker jeg at nå skal jeg strikke meg en lekker, sommerlig kreasjon. Like fort som tanken er tenkt, begynner jeg å finne gode grunner for å la være. Hovedgrunn: rekker sikkert ikke å bli ferdig før det er for kaldt å bruke plagget uansett.

Denne sommeren fikk jeg jammen rett, det har ikke vært flust med anledninger til å bære lette sommerklær på mine kanter, i alle fall… Ull, derimot! Første ”sommerprosjekt” fant jeg mønster til på Drops Design, og jeg startet strikkingen i begynnelsen av sommerferien.

Legg merke til hvordan jeg klarte å vri genseren på bysten, i tillegg til at det blåste fælt da jeg tok bildene…

Etter denne ble jeg litt i beit for arbeid som fristet, men bestemte meg etter hvert for å gjøre en innsats på denne islenderen som jeg begynte på sist vinter.

Den er strikket i et herlig garn som heter Mitu, og er skikkelig varm og god! Mønsteret er fra ptDesign, denne stod i hefte nummer 102. Jeg gjorde noen forandringer underveis på denne. Ermene er strikket smalere enn oppgitt i mønsteret, tror jeg økte ca 10 masker mindre enn det stod. Vide ermer blir bare ball inni jakker, vet du. Dessuten skulle bolen strikkes rett opp på rundpinne, og det skulle klippes opp for montering av ermer. Enda mer ball, særlig når det er såpass tykt! Så jeg strikket ermene først, målte vidden øverst på dem, og så beregnet jeg hvor jeg måtte dele arbeidet i to på bolen, og strikket ferdig frem og tilbake. Mye bedre!

Og når jeg først var så godt i gang…var det på høy tid å ferdigstille påskeutfordringen, den skrev jeg om her i vår. Mønsteret stod i Vogue Knitting vinteren 2004/05. Jeg har gjort mange forsøk, men gitt opp hver gang. Nå var det en litt mer fandenivoldsk innstilling på gang, og om jeg ikke ble ferdig nå, tror jeg faktisk jeg hadde kastet hele prosjektet i søpla!

Det var en utfordring å strikke mønsteret med en haug nøster samtidig, men det som virkelig tok knekken på meg var all trådfestingen. Mer enn 130 ender bare på forstykket, jeg tuller ikke!

Nå er den omsider ferdig, jeg er litt bedre rustet til en kald høst og vinter, og veldig ivrig etter å finne et nytt strikkeprosjekt å bryne meg på! Strikker du til vinteren? Har du kanskje en favoritt nettside med herlig garn og gode mønstre?

Om hyperkreativen

Strikke, hekle, sy, tegne, male, quilte, snekre, bake, koke, skape! Hele døgnet!
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv. Bokmerk permalenken.

10 svar til «Sommerstrikk» og en gammel påskenøtt

 1. Anna GL sier:

  Jøssenavn så mange prosjekter du har greid å ferdigstille i løpet av sommeren! Crazy!

  Velkommet tilbake i bloggeland! Godt å ha deg tilbake. Verden vil nok stå til påske nå. ;)

 2. Silje sier:

  Oi oi oi, så flink du er! Som poteten du, kan alt!

 3. Cirkeline sier:

  Jeg blir imponert! …og fikk veldig lyst på den islenderen. Skal si du er en produktiv dame, og i tillegg har du rukket noen runder med WordFeud i sommer.:-)) Ha en fin dag! Klem

  • Tror jeg må strikke mer av det garnet jeg brukte i islenderen, (som også er min favoritt!) det er 50/50 alpakka og ull, helt herlig! Når det gjelder wordfeud må jeg nok trene myyye mer før jeg vinner over deg, sukk… Fin dag og klem til deg og :)

 4. Kjempeflotte ting Laila som du har strikket, strikket mye før, på pinne nr 7-8 da det var populært med gensere i børste ull :)))

 5. Pringeling sier:

  Der var du igjen! Har savnet deg innleggene dine!

  Jeg har fremdeles veldig lyst til å strikke den dropsgenseren! Syntes den er så fiiin! Har ikke hatt råd til å kjøpe garn da, så foreløpig har strikkeplanene mine stort sett gått til he……
  Og så islender da! En sånn vil jeg ha! Men med vegring både for å strikke to farger og for å montere så må jeg vel se langt etter den :P

  • Awww…så koselig å vite at man har vært savnet, da gitt! Prøver tappert å komme inn i en hverdagsrutine etter ferien her, så forhåpentligvis kommer det litt jevnere innlegg fremover :) Håper du hiver deg rundt og prøver mønsterstrikk, det er utrolig gøy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s