Koselig lyslykt av syltetøyglass

Tomme syltetøyglass. Noen får være som de er, og fungere som praktisk oppbevaring for forskjellige farger ferdig spolet undertråd. (Det går med MYE undertråd på quilteverkstedet, så lageret er stort, og det er greit å holde det noen lunde støvfritt.)

Andre glass får en omgang med penselen, og blir transformert til fargeglade lyslykter. Ganske enkelt er det også, og en fin syssel å ta med barn på. Jeg har brukt porselensmaling type hobby. Den kan herdes i vanlig stekeovn hvis du maler på glass og kopper som brukes til daglig, de tåler vask etter herding. Jeg har ikke herdet lyslykten du ser her, den får klare seg med litt lett støvtørking innimellom.

Til å begynne med ”dubber” jeg innsiden av glassene lett med maling.  Til dette bruker jeg som regel en skumgummibit, gjerne klippet diskret fra hjørnet av en madrass. (Femte gangen du angriper samme hjørnet er det muligens ikke veldig diskret lengre, bare så det er sagt. Det kan etter hvert lønne seg å kjøpe en egen madrass til formålet.)

Dype glass kan være vanskelig å få farget nedi, da kan du prøve dette trikset; tape skumgummi på enden av en pensel.

Motivene bestemmer jeg meg for sånn litt etter hvert, i grunnen. Det er ikke alltid det blir som tenkt på forhånd, akkurat. På frihånd og etter humør og fantasi maler jeg motivene med pensel. Fargerikt må det gjerne bli! Og naivt i uttrykket, det liker jeg veldig godt. Bygge litt hus denne gangen, tenker jeg.

Etter at «råbyggene» er satt opp er det på tide å legge tak og sette inn vinduer.

Etter malingen er det i gang med relieff-tuben, den er jo bare helt genial! Litt krampe i fingrene etter hvert, men da får man heller ta en pause. Ramme inn vinduer og dører, legge til en klatt her og en strek der, og bare ha det gøy!

Noen detaljer senere, og malingen er i mål.

La kanten øverst være ”ubesudlet” hvis du vil ha muligheten til å skru lokket på plass når lykten ikke er i bruk. Jeg synes det er artig å gå litt bananas med pynt, da… I dag var det glassperler som havnet på toppen. Masse lim, og strø på!

Kanskje du fikk lyst å prøve selv? Eller sette ungene i sving? Trenger ikke alltid å være så detaljert heller, dubb glasset innvendig og mal prikker i forskjellige farger utenpå for eksempel?

Dette glasset skal få være hyppig gjest på terassebordet i sene sommerkvelder.

Om hyperkreativen

Strikke, hekle, sy, tegne, male, quilte, snekre, bake, koke, skape! Hele døgnet!
Dette innlegget ble publisert i Lag det selv! og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

14 svar til Koselig lyslykt av syltetøyglass

 1. Wow den blev helt super :)))))

 2. Cirkeline sier:

  Veldig søt og stemningsfull! Nå er det duket for laaange kvelder på terrassen utover sommeren…

 3. Anna GL sier:

  Så søt den ble! Og det med den sorte streken gjorde jo underverker! Liker spesielt godt den skyen! :)

 4. Silje sier:

  Du e kanonflink! Elsker denne! Herlig! *smeltehelttotalther*

 5. ingridsbarneklr sier:

  Det var kjempefin lykt! For en god ide! :)

 6. aggai sier:

  Nydelig!!!!!!!!

 7. Jättefint! Älskar husmotivet. Tack för tipset! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s