Skremmende scanning

I dag skal det handle om helt andre ting enn søm, strikk og maling her hos meg. I stedet skal jeg fortelle om et aldri så lite sjokk jeg fikk. Anna kom med et utsagn på Twitter som jeg stusset fælt over, der hun snakket om en hormonsjekk-app som endelig også var tilgjengelig for android telefoner. Dette hørtes merkelig ut, så jeg måtte spørre litt nærmere om det. Joda, app’en finnes, og du kan blant annet laste den ned/lese mer om den på hormonsjekk.no  ved forbrukkerrådet. (Trykk gjerne ”liker” og spre budskapet!)

Kort fortalt gir denne app’en deg en scanner til telefonen din, som leser strekkodene bl.a på dine såper og hudpleieprodukter. Dersom produktet er oppført med hormonskadelige stoffer, får du beskjed om det, i tillegg til informasjon om hvilke stoffer det er snakk om.

Her er et eksempel på hva de skriver om slike hormonhermere:

 

Som allergiker overfor en del forskjellige stoffer, har jeg ofte slitt med å finne såper og kremer jeg kan bruke. Glad og lykkelig over å finne det jeg trodde var et trygt alternativ, begynte jeg å handle på The Body Shop. Denne bodylotionen er bare helt nydelig:

Men den viser seg å være alt annet enn trygg… Hele fire stoffer fra nei-listen er med i denne boksen, min favorittbodylotion, se hva som står:

 

Jeg lar meg imponere litt ekstra over frasen «høy giftighet» – er det virkelig mulig?!?

Alle disse skurkene går på hodet ut, rett i søpla!

Faktisk så fant jeg bedre alternativer på Bunnpris – hvem skulle tro det??? Telefonen, og dermed scanneren, ble med på handletur i dag, alle disse kompisene er ”grønne” og fine:

Aldri likt lukten på Nivea, men vet du hva? Det får heller spille en mindre rolle!

Skaff deg denne app’en du også, og gå gjennom kremlageret ditt! Kanskje smører du gift på kroppen din hver dag…

Om hyperkreativen

Strikke, hekle, sy, tegne, male, quilte, snekre, bake, koke, skape! Hele døgnet!
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv. Bokmerk permalenken.

11 svar til Skremmende scanning

 1. Silje sier:

  Åhå….så smart, men jeg har ikke sånn smart telefon! *sukk* Ikke helt in jeg ;) Min datter har, så jeg må få henne til å laste ned appen. Synes dette var genialt! Takk for at du delte! Jeg har visst om giften i kremer og såper i noen år nå, men synes det har vært så styr å finne ut av ditt og datt, men dette gjorde jo hele saken mye enklere!

  • Nemlig, enkelt og greit! Pipingen fra scanningen min på Bunnpris fanget en asatt sin interesse – det endte med at jeg måtte scanne alle hennes faste produkter for henne også, hehe! Helt genialt dette her, jeg har følt meg helt «lost» tidligere når det gjaldt å finne ut av sånt…

   • Silje sier:

    Jeg også! Derfor er jeg så glad for at du delte! Nå har vi scannet alt her, og søpla er full! :/ Men godt å få det ut av hus! Det som sjokkerer meg veldig er at kremer kjøpt på apoteket lyser skrikende rødt! Man burde, må og skal være trygg på et apotek, men den gang ei….

    • Jeg trodde også at apotek var trygge, nå gleder jeg meg enormt til å ta meg riktig god tid der inne og scanne i vei! Og muligens stille ett og annet ubehagelig spørsmål..?

     • Silje sier:

      Ja, det synes jeg. Jeg mener at apotek SKAL være fritt for denne «giften». Tar det faktisk som en selvfølge!

  • Anna GL sier:

   Det som du kan gjøre da, er å manuelt søke de opp på hormonsjekk.no. Trenger ikke app-en eller en fancy telefon for det. :)

 2. Trollsmed sier:

  FYTTIKATTA, er det rart vi blir allergikere!

  • Ikke rart i det hele tatt, Trollsmed! Begynner å skjønne litt av hvert sånn smått om senn her… Så mye man har blitt lurt innpå seg opp gjennom åra, gulp! Da er det i det minste BRA at vi har sånne som deg, ikke’no sånt kjipt juks der i gården i hvertfall!

 3. Line Hanche-Olsen sier:

  Du store i denne verden…jeg hadde lest dette tidligere men tenkte at dette skulle jeg laste ned en dag senere. MEN så smurte jeg meg med en solkrem her forleden.. og siden har jeg vært plaga med vondt og litt klumpete hud i ansiktet. Først så tenkte jeg at jeg likevel hadde blitt solbrent, det var vel sikkert for lite faktor på kremen..Men det varer og rekker her og jeg må til med kortison for å hjelpe meg selv her..Det roers seg litt og det er 4 dager siden jeg smurte meg med den verste solkremen!! Den kjøpte jeg til barna tidligere..den går strake vegen i søpla!!Den er i tillegg sikkert litt «gammel» også og derav har den utviklet og formert sine «gifter» på det varme badet….Jeg er tidligere en atopiker så dette vare en veldig god hjelp, tusen takk!! Den piper nå at den er lastet ned og skal brukes på ny solkrem nå på Bunnpris søndagsåpent butikk i håp om at de har noe til meg allerede i dag for sola skinner på helt blå himmel her og vi skal på en lang speidertur..Takk for at du delte god erfaing Laila!:)

  • Oioi, fytti katta for en skummel krem!!! Superbra at du lasta ned nå da, så får du sjekke grundig før du kjøper ;) Får mange meldinger om kremer som går i søpla nå om dagen, tydelig at dette er noe som mange har hatt i tankene, men det har vært alt for vanskelig å finne ut av for «vanlige folk» ved å lese på etikettene. Hurra for scanneren! Ut og nyte sola, fiiin speidertur til dere :)))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s