Pøbelfrø og mytteriforsøk

Kanskje jeg innbiller meg ting på grunn av dårlig samvittighet, eller kanskje det er i ferd med å rable for meg. Eller det kan rett og slett være karma. På en annen kant av landet sitter en liten tantegutt og venter på sin forsinkede bursdagspresang, mens tante Laila bare somler og somler. Vel, nå er det slutt på somlingen, du kommer ikke til å tro hva som skjedde her i natt!

Det ble dårlig med søvn, kan du si, syntes jeg hørte det tuslet og tasset og fniste rett som det var?!? Overraskelsen var likevel stor da jeg stod opp i morges, og fant ut at bursdagspresangene bedrev mytteriforsøk…

Det første synet som møtte meg var denne karen som sarvet ned badet mitt!

 

Idet jeg passerte kommoden med strikketøyet i, var det forsyne meg en liten pøbel i full gang med å rekke opp arbeidet mitt der! Og han lo, til og med.

 

Vel inne på kjøkkenet begynte overraskelsen å vike plassen for irritasjon, nå fikk det vel være nok snart? Makan til rot!

 

Og så smalt det. INGEN tuller med kaffen min. INGEN. Spesielt ikke tidlig om morgenen, jøsses, eier ikke disse skapningene vett og forstand?

 

Klappjakten på monstrene var i gang, og de små pøblene gjorde et heller klønete forsøk på flukt. De gikk seg bom fast i en snøfonn, hah! Minsten der kom seg ikke opp en gang, til pass for ham.

 

Det var ikke lett å holde styr på hele flokken, det skal være sikkert, men jeg fant da en løsning som fungerte aldeles perfekt. For meg. Da kom det hvite flagget opp, og knallharde forhandlinger kunne innledes.

 

Men ikke før jeg hadde kneblet denne karen. Han har snakketøyet i orden, kan du si, og når han i tillegg blunker med det store, søte øyet sitt er det umulig å si nei…

 

Det viste seg at den lille banden var mer enn klar for å bli sendt av gårde til bursdagsbarnet, og nå ville de ikke finne seg i å vente lenger. Vi ble enige om jeg skal finne en passende eske, fint innpakkingspapir OG et passende kort – og sende dem i posten i morgen den dag. Til gjengjeld skal de holde fred i natt. Jeg skal holde min del av avtalen, så får vi nå se, da, om pøbelfrøene klarer å holde seg i skinnet pelsen i hele natt…

 Med avtalen vel i havn fikk jeg så vidt lov til å ta et gruppebilde av gjengen, og med det sender jeg en stor hilsen til bursdagsbarnet Ailo – i morgen tar monstrene fatt på veien til deg! (Lykke til, sier jeg bare, håper de oppfører seg når de kommer frem…)

Om hyperkreativen

Strikke, hekle, sy, tegne, male, quilte, snekre, bake, koke, skape! Hele døgnet!
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv. Bokmerk permalenken.

16 svar til Pøbelfrø og mytteriforsøk

 1. Cirkeline sier:

  Nei å nei, så herlig!! Skjønne, om enn litt rampete monstre. Og snakk om fantasifull tante! Heldige Ailo..

  • Tusen takk :) Joda, skjønne er de, men det skal bli velsignet fredelig når de kommer seg avgårde, haha! Får håpe lille Ailo ikke synes det er alt for pinlig med ei tante som løper rundt og herjer med bamser ;)

 2. Silje sier:

  Helt herlig innlegg! Jeg lo og koste meg :) Du er jo bare helt fantastisk! Lage en slik flott historie om monstrene dine :) bare det å komme på det. Gøy! Du e best! Herlige kosemonstere du har laget! Du er superduperklimaksflink!

 3. Marianne Vik sier:

  haha, herlig!!! Ikke abre kreativ i håndarbeid, men ingenting i veien med fantasien heller :) Jeg klarte ikke la være å slutte å lese, og jeg er på jobb og får kjeft… jaja, det får gå, det var jo så artig lesing. Det må vel være verdt litt kjeft fra ledere, hihi :)

 4. Åååh, de var jo bare superskjønne da :) ble skikkelig glad av hele historien :) Da tenker jeg du får en kjempefornøyd tantegutt :)

 5. Høres ut som perfekte lekekamerater, eller syndebukker når det trengs siden tante har bildebevis og alt på deres tidligere synder:)

 6. Anna GL sier:

  Haha! Så morsomme de var! Kjempeflotte monster! Men må si de er noen pøbler også da, sånn som de herjer! Takk for dagens latter! :) Og for hilsen inne hos meg! God helg!

 7. Gertrud sier:

  Herlig! Så kreativt! Du er tydeligvis ikke bare flink med hendene :) Ha en god søndagskveld!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s