Løse ender, en påskeutfordring…

Jeg har tenkt å utfordre meg selv til å strikke ferdig en sak i løpet av påsken. Saken har ligget vel og lenge i dvale. Ikke fordi jeg ikke liker den lenger, langt ifra! Mer fordi den har vært en tålmodighetsprøve uten like. Det er ikke akkurat det du kan kalle TV-strikking, for her er det bare å følge godt med hele tiden, det bremset muligens litt på fremdriften.

Det du ser her, er på toppen av alt forsøk nummer to, fordi jeg bommet på garnvalget i første runde. Strikket meg halvveis gjennom prosjektet før jeg måtte innse at slaget var tapt. Dermed gikk det lang tid før jeg satte i gang med garnjakt igjen, men denne gangen fikk jeg det i alle fall til å stemme med strikkefastheten, o glede!

Glad i farger som jeg er, gikk jeg for en noe mer spraglete utgave enn hva originalen var strikket i:

 

Mange farger er vel og bra det, men dra til sides, så mye trådfesting det blir! Her et bittelite eksempel…

 

Selvsagt strikkes det glattstrikk frem og tilbake, og selvsagt med mønster her og der. Spredt. Spredt nok til at det ikke går an å dra tråden med seg underveis. Den mønsterborden du ser her, for eksempel, der endte jeg opp med ni smånøster på samme tid for å få det til…

 

Heldigvis for meg kan jeg noe så sært som å strikke glattstrikk fra retten hele tiden, altså uten å måtte snu arbeidet. Strikker rett ene omgangen på normalt vis, og i stedet for å snu og strikke vrang tilbake strikker jeg rett tilbake igjen ”speilvendt” eller hva man nå kan kalle det. Veldig praktisk når du dealer med ni nøster på samme tid, får’n si!

 

Liten sniktitt fra retten kan jeg vel spandere! Men resten får vente til jeg har fått ferdig dette motstridige prosjektet – kanskje klarer jeg det i løpet av påsken..?

 

Og dersom du har sett det rette bladet fra vinteren 2004/05 (Ja, jeg sa jo at det har tatt tid?!?) kan det hende du drar kjensel på hva det skal bli?

 

Sjekk dessuten rullegardina mi! I dag fikk jeg endelig tak i en, og gjett om det var stas!

Now you see it…

 

…and now you don’t..! Anbefales!

 

Og jeg har faktisk ikke rotet så fryktelig mye heller, etter den store oppryddingen forleden :)

 

Om hyperkreativen

Strikke, hekle, sy, tegne, male, quilte, snekre, bake, koke, skape! Hele døgnet!
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv. Bokmerk permalenken.

8 svar til Løse ender, en påskeutfordring…

 1. Silje sier:

  Når du en gang blir ferdig med strikkeprosjektet så tror jeg det blir veldig bra :) For meg er dette stort prosjekt, holder meg til de små jeg :) Åhå….jeg vil også ha en slik rullegardin! Det så helt konge ut!

  • Hihi, jeg skal nok også finne på noe mindre når dette prosjektet er ferdig! Har allerede skumle planer for restene, og det er jo en pådriver for å bli ferdig :)

   Rullegardinen var en stor lettelse, niks mer krøll, og niks mer stress med å finne bakgrunn, hurra! Og så er det en sånn en med snortrekk, istedet for de «vanlige» med fjæringer som ryker – supert system og såvidt over 200,-

 2. Kreativbua sier:

  For et strikkeprosjekt! Helt imponert jeg! Og den rullegardina var jo kjempesmart!
  Ha en fin helg!

 3. Stickprojektet ser jättefint ut! :)

 4. Jeg elsker strikkeprosjekt med utfordring, men må innrømme at jeg dåner når jeg ser alle trådene som skal festes. Men at dette kommer til å bli praktfullt når det blir ferdig, det er jeg sikker på, så bit tennene i sammen og si til deg selv bare noen tråder til hvis det går litt tregt i påsken, Camilla venter nemlig på å se bilder av det ferdige plagget:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s