Opprydding og ny giv!

Syrommet mitt har vært stapp overfyllt i lengre tid. Plutselig var det ikke bare sysaker som befant seg der, men fjell av garn og kassevis med malesaker i tillegg. Uansett hvordan jeg gikk frem måtte noe flyttes og dyttes unna for å få plass til det jeg skulle gjøre… Ikke spesielt gunstig verken for kreativiteten eller arbeidslysten, får’n si! Eller, jo, kreativiteten var i grunnen i full sving, med å finne enda flere unnskyldninger for å utsette ryddinga…

Etter hvert slipper man gjerne opp for unnskyldninger, det gjorde omsider jeg også. Storopprydding og massesortering det ble, og det tok jo sin tid. Det fine er at med økende oversikt og godt med armslag kommer skapertrangen heldigvis tilbake, så i går måtte jeg bare kjøre litt symaskin igjen!

Nå kjente jeg at jeg ville sy noe som ikke var ferdig i en fei, men heller noe litt ”dillete” som tar litt tid, slik som denne snørelukkingen, for eksempel

 

Og noen søte, små puffermer der det var minimalt med plass for selve syinga…

 

Selvfølgelig tok jeg meg tid til noe håndsøm, i et helfóret bærestykke, koselig, det!

 

En seriøst lang skjørtekant tar det jo også sin tid å komme rundt!

 

Glidelåset brukte jeg også en del tid på, tråklet og greier, er så utrolig kjipt hvis det ikke blir fint!

 

Massevis av rynker må det være

 

Og til slutt, når jobben er gjort, føler man endelig at man har utrettet noe positivt i kreativ retning igjen!

 

Her mangler i grunnen bare prinsessekronen, eller hva? Og en bitteliten person inni, så klart… Kjolen er ikke store saken, den er sydd i størrelse 74. Storkosa meg!

 

Til slutt skal du få se hvor jeg tok bildene denne gangen – et stadig tilbakevendende dilemma er vær, lys, vind og føreforhold når det skal tas bilder. (Lite praktisk å bo på nordvestlandet i så måte, haha!) Her har jeg hengt et hvitt stoffstykke på veggen over skjærebordet, og lar stoffet bue seg ut mot kanten på bordet. (Beklager kjipt bilde, her var jeg visst ikke så nøye…) Det funket for så vidt fint, MEN… Er så lei av å måtte stryke stoff i evigheter for å ta noen bilder, så nå har jeg kommet opp med det jeg håper og tror er en supersmart idé. Du ser at det er godt med veggplass over skjærelinjalene på veggen min? DIT skal jeg jaggu meg skru en hvit rullegardin. Dra ut laaangt og legge i bue utover kanten på bordet, kamera, lys og action! Ferdig, rull inn! Ingen stryking, ingen plassmangel til oppbevaringen, ingen problem, hurra!  Kan ikke det funke fint, da?

Om hyperkreativen

Strikke, hekle, sy, tegne, male, quilte, snekre, bake, koke, skape! Hele døgnet!
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv. Bokmerk permalenken.

12 svar til Opprydding og ny giv!

 1. Cirkeline sier:

  Synd jeg er litt for stor for den kjolen. Den var nydelig! (Nå har jeg rynker helt andre steder enn på kjolen). Kos deg og vær kreativ i ryddige omgivelser. :)

 2. Silje sier:

  Åhå….for en nydelig kjole! Ja, jeg tenkte prinsesse med en gang. Bare så utrolig vakker!

  Jeg har også tenkt hvit rullegardin. Det bør fungere bra! Det gode er at du får den «bort» når du er ferdig. Jeg driver å drasser rundt med en svær plakat. Den blir bonkete og stygg etter hvert.

  Klem til flinka!

  • Jepp, plakater blir bonkete, stoff får masse krøll, papir er enda værre, vatt er ikke hvitt nok, pes… Akkurat nå synes jeg faktisk det er bare teit at rullegardinbutikker ikke har nattåpent, *utålmodig*! Klem tilbake :)

 3. Marianne sier:

  Den kjolen var jo bare vakker. Hadde Odin vært Oline skule jeg helt klart kjøpt denne :) Så flink du har vært til å rydde. Kreativiteten ramler over meg også når hobbyrommet er nyryddet…

 4. Toril sier:

  Ja, det var en utrolig nydelig kjole !
  Så deilig med et oversiktlig syrom.Tror jeg må følge ditt eksempel snart, og ta en skikkelig våropprydding jeg også. Hvor ER stoffene mine?

  God helg til deg !

  • Veldig mye enklere å sy når man faktisk finner stoffene, ja, det er helt sant! Skjønner ikke hvordan det «plutselig» blir overfyllt med alt mulig annet også, merkelig greie?!?

   God helg, og glad rydding :)

 5. Helt bedårande klänning! Supervacker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s