Lett å lage – liten notisbok

Hadde lyst å dele et lite bokprosjekt med dere, kanskje flere blir fristet til å prøve selv? Når jeg har laget notisbøker tidligere, har jeg montert dem med stoffrygg og håndsøm, slik som den du kan se her.  Omsider fikk jeg prøvd ut en annen måte som jeg har grublet på en stund, og her er hva jeg har gjort:

Permene bør være ganske stive, jeg har skåret mine fra bakplaten på en tegneblokk. (Så nå har jeg en temmelig dinglete tegneblokk, men det kan jeg leve med.)

Størrelsen velger du selv, mine er skåret på 4” x 5 ½”. Jeg har dekorert mine permer med maling, collage og stempling, men det finnes jo masse andre muligheter for den som ikke er inne på den stien! Scrapping er ett forslag, men om du ikke er i modus for dekorering kan du like godt bruke ”ferdig dekorert” papp fra pizzaesker, frokostblandings-kartonger eller lignende? Eller hva med laminerte fotografier, det kom jeg på akkurat nå, og kjenner at det må jeg bare prøve! Jeg kommer dessuten til å rane kortstokken en vakker dag, for å lage mini-notisbøker med konger og dronninger på permene.

Når permene er ferdige, merkes det av for to hull på hver perm. Mine merker er satt ¼” inn fra ryggen og 1” inn fra øverste og nederste kanter, og jeg har satt i maljer både for pynte-effekten og ekstra styrke. (Jeg bruker en latterlig billig maljetang fra Biltema til dette – superenkelt!)

Arkene til å ha inni boken har jeg skåret ¼” mindre enn permene både på bredden og på høyden. (Mine ble dermed 3  ¾” x 5 ¼”) Jeg har dessuten tatt med noen ”skilleark” som jeg har skåret fra en fancy blokk med litt stive, dekorative ark. Deretter legges ett av de stive arkene i riktig posisjon oppå permen, og det merkes av hvor hullene skal være, så brukes dette som en mal til alle de andre sidene i boken.

Skjær så mange ark du vil ha. Av ti A4-ark fikk jeg 40 ark/80 sider med min størrelse. (Type resirkulert, såklart!) Jeg la ti ark av gangen oppå hverandre, klasket malen min oppå, og merket av med penn hvor hullene skulle være.

Så var det bare å klippe hull etter merkene. (Hvor denne tangen kom fra i sin tid, husker jeg dessverre ikke.)

Til slutt endte jeg opp med det jeg følte var nok ”innmat”.

Velg en tråd eller hyssing som passer til ditt prosjekt, og som har en viss slitestyrke. Klipp to tråder, og træ trådene gjennom hvert sitt hull på den bakerste permen.

Træ arkene inn på trådene, i den rekkefølgen du måtte ønske. Jeg har ti blanke ark, skilleark, ti blanke ark osv.

Fortsett til du har fått på plass alle arkene, og avslutt med den fremste permen.

Dermed kan trådene knyttes, og prosjektet er i bunn og grunn fiks ferdig! Pass på at du ikke strammer for mye når du knyter, det er alltid kjekt faktisk å kunne bla i boken også…

Min nederste tråd klippet jeg ganske kort.

I den øverste bestemte jeg meg for å beholde litt lengde, og der tredde jeg innpå et par papirperler som jeg hadde laget tidligere. (Veldig gøy å lage, forresten!)

Ganske dekorativt, men antagelig vanvittig irriterende om man legger boka på et bord for å skrive? Men det blir ikke mitt problem, ettersom jeg har laget denne boka som bursdagsgave, hehe…

Og slik ble altså boka til slutt!

Jeg sier meg fornøyd med denne, og så håper jeg mottakeren blir like fornøyd når hun får den overrakt på bursdagen sin!

Dette fikk jeg litt dilla på, så det kommer helt sikkert til å bli mange flere etter hvert! Kommer du også til å lage bok?

Om hyperkreativen

Strikke, hekle, sy, tegne, male, quilte, snekre, bake, koke, skape! Hele døgnet!
Dette innlegget ble publisert i Lag det selv!. Bokmerk permalenken.

17 svar til Lett å lage – liten notisbok

 1. For en flott oppskrift! Du burde oversette til engelsk og legge den ut på Craftgawker.
  Jeg vet ikke om jeg kommer til å lage bok, men jeg kommer nok til å bestille en fra deg….

  • Hihi, så koselig at du likte det! Burde kaste meg ut i oversettelsen, det har du jammen rett i, blir litt sånn Albert Åberg av og til; skal bare… Hehe…

   Kjenner at jeg blir rett og slett litt kry når jeg ser armbåndene dine på Craftgawker, du bare kasta deg rett ut i det du, flinka!

   Superfin dag til deg :)

 2. Stilig! Så snilt av deg å dele fremgangsmåten. Kanskje jeg må lage meg en sånn bok jeg kan bruke til mine salg når jeg er på messer :) Med skilleark blir den jo helt topp!

  Ha en fin kreativ dag videre. Klem

 3. Oddrun sier:

  Fikk såååån lyst til å lage meg ei slik lita notisbok, til innstillingene som eg bruker på kameraet, eller overlocken osv.. Men må vel vente til i morgon, Skal på Vonheim og høyre på korpsa i kommunen som har » The commitments» på reportuaret.

 4. 1000 Gleder sier:

  Se den flotte der ja :-) Jeg tror ikke jeg har tålmodighet ti å lage sånn, men nå vet jeg i allefall hvem jeg skal kontakte om jeg trenger en. Den er kjempeflott!

 5. Cirkeline sier:

  Nydelig bok! Nesten litt for fin til å skrive i… Det var en flott gave! Takk fro at du delte oppskriften.

 6. Vilken vacker bok och superbra beskrivning! Tack!

  Tack också för din fina kommentar i min blogg. Den värmde. :)

 7. Pringeling sier:

  Uh! Så lurt! *why didn’t I think of this?*

  boka ble kjempefin, og takk for en kjempegod veiledning! Jeg har lagra en snarvei,så kanskje det blir laget bok en dag?

 8. Vibeke sier:

  For en utrolig koselig og flott gave! Og takk for hyggelig kommentar hos meg :) Det er så koselig å få!

 9. Så kult!! :) Kjempefin bok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s