Kundequilting

De siste dagene har jeg fått ferdig tre kundequilter, det vil si lappetepper som folk har sydd, og som de vil ha quiltet. Det er som regel et tiltak å komme i gang, litt rart, egentlig, for jeg koser meg veldig når jeg først er i quiltemodus!

Da ser det omtrent slik ut. (Ikke så lett å få til fine bilder rett under lysstoffrør, og helt uten dagslys…) Oppspenningen er det minst morsomme med hele prosessen, det kan ta sin tid, og må være nøyaktig. Først bakstykket på en ”rull” deretter vatt, og til slutt selve lappeteppet på siste rullen. Når det er gjort, kan moroa starte – da er det bare å quilte i vei!

Kjekt å stå og sy til forandring! Masse støv blir det, med vatt overalt. Quilter jeg med bomullsvatt og flanellbakstykke er det ekstra ille, da må maskinen og spesielt spolehuset renses grundig for hver gang undertråden skiftes…

Dette teppet var det litt ekstra inspirerende å quilte. Litt fordi det har så innmari herlige farger, og litt fordi jeg en-gang-i-tiden skal quilte et slikt til meg selv også… Jeg har skåret alle delene og limt alle motivene, så det gjenstår ”bare” å applikere og sy sammen..!

Da jeg kom så langt som til hit, ble jeg plutselig voldsomt sulten og måtte ta en muffinspause, merkelig…

Etter all quiltingen fikk jeg lyst til å sy mindre tidkrevende saker, så i går kveld gjorde jeg forarbeidet til noen punger, slik at det er klart for søm i dag – så nå skal jeg kose meg med å sy disse mens jeg lar tankene fly videre til neste prosjekt!

Om hyperkreativen

Strikke, hekle, sy, tegne, male, quilte, snekre, bake, koke, skape! Hele døgnet!
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv og merket med , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Kundequilting

 1. Anna GL sier:

  Wow! For et par effektive dager!
  Kult at du er «spesialisert» på quilting av tepper og at folk kommer til deg for å få de ferdig quiltet – selv etter at de har sydd alt resten.

  Selv har jeg skrapet gamle tapetrester og pusset tak i dag. Det må jo gjøres det også, dessverre. Helst skulle jeg gjerne ha sydd slik som du. :) Har en flott dag!

  • Hehe, ja jeg har fulgt med deg på Twitter i dag! Synes jeg ser på hyppigheten av innlegg at du ikke storkoser deg akkurat ;) Men tenk så BRA det blir når du er ferdig!!! Da kan dy sy masse og være riktig fornøyd med deg selv vet du :) Lykke til videre!

   • Anna GL sier:

    Hehe, ja, man må passe på å ha mange pauser vet du. ;) Greit å få gjort litt slikt før man skal på jobb – da føler man at man har fått litt ut av formiddagen også. :)

 2. Silje sier:

  Så lekkert, men for en jobb! Skal si du er flink! Kos deg med sømmen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s